دستورات غذایی تهیه شده توسط گروه غذایی فروشگاه حاج محمد جلالی

سوپ دریایی زعفرانی هندی

soupمواد لازم :
فیله ماهی خرد شده ۱۰۰ گرم
میگوی ریز ۸ عدد خرد شده
فیله شاه میگو ۱۰۰ گرم
زعفران دم کرده یک قاشق سوپخوری
لیموترش یکعدد
نشاسته ۳ قاشق سوپخوری
کرفس خرد شده یک چهارم پیمانه
پیاز خرد شده نصف یکعدد
سیر دو حبه رنده شده
پودر گشنیز یک قاشق چ
زنجبیل تازه رنده شده دو قاشق مرباخوری

ادویه گرا ماصاله یک ق مرباخوری
پوست رنده شده یکعدد لیموترش
شیر سرد یک پیمانه
نمک و فلفل
طرز تهیه : مقداری ازکرفس رو خرد کنین و با نصف پیاز و یک حبه سیر و پوست لیمو رنده شده و ادویه گرام ماسالا و پودر گشنیز خشک بذارین میگوو ماهی و شاه میگو ( لابستر ) بپزن . این گوشت های سفید خیلی زود میپزن . پس از پختن مواد گوشتی ، قسمت های سخت رو جدا کنین . توی عصاره این مواد پروتئینی ، از کرفس و پیاز و سیر رنده شده بریزین و بذارین تا کمی بجوشه . نشاسته رو با شیر سرد مخلوط کنین و زعفران دم کرده رو داخلش بریزین و داخل سوپ اضافه کنین . وقتی کمی جوشید سوپ غلیظ میشه . نمک و تندیش رو اندازه کنین . از روی حرارت بردارین و روش کمی زعفران خرد شده بریزین و با لیموترش سرو کنین . از منوی دریایی یکی از رستوران های دریایی هندی دبی

نکات :
* از میگوهای ریز میشه برای سوپ استفاده کرد . از تکه های ماهی با استخوان میشه برای تهیه سوپ استفاده کرد به شرطی که بعدا استخوان و تیغ ماهی و آب گوشتش صاف بشه .از تکه های لابستر یا خرچنگ هم میشه توش سوپ ریخت ولی بعدا هنگام اضافه کردن مواد ، باید قسمتهای سخت اون جدا بشه . * در دستور اصلی از ماهی مرکب و یا خساک ( اسکویید) هم برای این سوپ استفاده شده بود که محلی ها بهش کف دریا هم میگن و بدن کیسه مانندی داره. از راسته هشت پایان و تیره سرپایان و جزء بی مهرگان هستش . وقتی حلقه ای برش میدن مانند حلقه های پیاز ولی کمی سفت ترمیشه . طبع گرمی داره .وقتی با استفاده از آرد نان خشک ، یا خمیر بنیه سوخاری میکنن شبیه به اونیون رینگ میشه . اسکویید یا در جنوب انکاس هم گفته میشه . * از قرص آماده سوپ مرغ میتونین داخلش یک تا دو عدد بریزین .

خوراک میگو تایلندی

shrimpمواد لازم برای ۲ نفر

۳۰۰ گرم میگو
۲ عدد پیاز سفید
۲۰۰ گرم قارچ
۲ عدد فلفل‌هالوپینو سبز
۲ عدد فلفل‌هالوپینو قرمز
۲ ق س روغن‌زیتون
۱ عدد گوجه
۳ ق غ سس سویا
۱ تکه زنجبیل تازه
به میزان لازم فلفل پرک قرمز
۳ حبه سیر رنده شده
۲ قاشق مربا خوری گرمصاله مرغ و ماهی
۲ ق مربا خوری پودر گشنیز خشک یا تازه
طرز تهیه:

۱٫ میگوهای پاک شده و شسته شده را به مدت نیم ساعت در مخلوط سس سویا، روغن‌زیتون، زنجبیل رنده شده و فلفل پرک قرار دهید تا مزه دار شوند.

۲٫ پیاز ها را بصورن تگینی خرد کرده و با یک مقدار کره سرخ میکنیم تا طلایی شودفلفل‌ها را بشویید، سپس آنها را به‌صورت حلقه‌ای خرد کنید.و به پیاز ها اضافه کنید روی حرارت نسبتاً زیاد قرار دهید.گوجه را ریز کرده به مواد اضافه کنید حالا میگوهای مزه دار شده را همراه با سس درون ظرف و فلفل‌های خرد شده داخل آن ریخته و مرتب هم بزنید تا مواد کمی تفت بخورند.مایعی هم که میگو را در آن خوابانده بودیم را به مواد اضافه کنید

۳٫ قارچ‌ها را بعد از شست‌وشو خرد کنید، سپس آنها را داخل تابه بریزید و با بقیه مواد تفت دهید.

۴٫ در آخر سیرهای رنده شده و پودر گشنیز را به غذا اضافه کنید. بعد از چند دقیقه که مواد باهم تفت‌داده شد، تابه را از روی حرارت بردارید و داخل ظرف موردنظرتان بریزید و سرو کنید.

طرز تهیه تاکو مکریکی

tacoقیافه بعضی خوردنی‌ها پیچیده است. آدم فکر می‌کند مشکل‌ساز و وقت‌گیر و افاده‌ای‌اند. بعضی وقت‌ها، آشنایی بیشتر با همان غذا اما این جبهه و نگرانی را از بین می‌برد. یک سری غذاهای «پیچیده‌نما» درواقع برای تنبل‌ها و زرنگ‌ها، بهترین روش برای انگشت به دهان بردن ملت است (جمله‌ای از آبراهام).

تاکو از دید من یک غذای راحت است. باور دارم که تنبلانه و ساده و سریع است و یکی از پیش‌غذاها یا غذاهای اصلی خیلی خوب برای یک مهمانی رفیقانه و راحت با نوشیدنی که تندی‌اش را بشوید و دوستانی که طعم و رنگ را دوست داشته باشند.

مواد لازم خمیر:

آردذرت ۱۵۰ گرم
نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
آب ولرم ۱/۲ لیوان(۱۲۰ میلی گرم)-
روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه خمیر:

در ظرفی آرد ذرت ، نمک وروغن مایع رامخلوط کرده، آب ولرم را اضافه نموده و با هم مخلوط کنید تا خمیر یکدستی حاصل شود. روی سطح صافی آردبپاشید و برای ۴-۳ دقیقه خمیر را ورز دهید تا زمانیکه نرم شود، سپس خمیررادرکیسه پلاستیکی قرارداده و ۱ ساعت استراحت دهید.خمیررابه ۱۲ گلوله کوچک تقسیم کنید. روی سطح صافی آرد بپاشید گلوله راروی دو تا نایلون با وردنه نازک به شکل دایره باز کنید (برای منظم شدن تاکو می توانید ازقالب فلزی استفاده کنید) و در روغن سرخ کرده و اواسط سرخ شدن از وسط تاکنید و به همان صورت نگه دارید تا حالت U بگیردو با هرموادی که تمایل داشتید پر کنید و سرو نمایید.

مواد لازم داخل تاکو:
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
پیازخردشده ۱ عدد
سیر خردشده ۱ حبه
فلفل سبز تند خردشده ۳ عدد
کاهوخردشده ۱/۲ عدد
گوجه فرنگی خردشده ۲ عدد
پنیر پارمزان رنده شده ۴-۳ قاشق غذاخوری
روغن مایع به مقدارلازم
ادویه مخصوص تاکو به مقدارلازم
سس تند به مقدارلازم
نمک وفلفل سیاه به مقدارلازم
طرز تهیه مواد داخل تاکو:

درتابه کمی روغن مایع بریزید. پیازراکمی تفت دهید. گوشت رااضافه کرده وتفت دهیدتارنگ گوشت تغییرکند،سپس سریع سیر،ادویه ونمک وفلفل رااضافه نموده وتفت دهیدوکمی آب اضافه کنیدتاگوشت پخته شودوازمخلوط آماده شده همراه گوجه فرنگی ،کاهووپنیرپارمزان تاکوهاراپرکنیدوسرونمایید.

تام یام کو سوپ تایلندی

thaiاگر کسی برای اولین بار به تایلند سفر کند انگیزه سفربعدی او حتمن همین تام یام است که اینروزها به یکی از چاذبه های سزمین لبخند ها تبذیل شده
مواد لازم :
میگو ۶ عدد و
یا ماهی ۶ تکه کوچک
گشنیز کمی
قارچ خرد شده ۸عدد
شیر نارگیل ۱پیمانه
پیاز اعدد خرد شده
گوجه ۲عدد متوسط
زنجبیل تازه خرد شده ۴ تکه
برگ درخت لیمو ۴ عدد
سیر ۲عدد خرد شده
آب ۲ پیمانه
اب لیمو ۳قاشق غذا خوری
سس ماهی ۴قاشق غذا خوری
فلفل بهار فراوان و نمک کمی
پودر پاپریکا
شکر ۱ قاشق غذا خوری
طرز تهیه : ماهی یا میگو را تمیز کرده ظرف آب میکنیم و روی حرارت گذاشته کمی روغن ر یخته سیر ریز خرد شده بعلاوه پیاز و گوجه و پاپریکا و زنجبیل و برگ لیمو را ریخته هم میزنیم .
میگذاریم کمی مواد با آب پخته شود به مدت ۵ دقیقه سپس میگو یـــا ماهی را اضافه میکنیم
مرتب هم میزنیم و کف روی آب را جمع میکنیم آب لیمو را اضافه میکنیم
فلفل بهار را با کمی روغن زیتون و نمک مخلوط کرده و اضافه میکنیم به مدت ۷ دقیقه میگذاریم چا بیوفتد

سپس شیر نارگیل و شکررا اضافه کرده میگذاریم بپزد و بعد از ۱۰ دقیقه قارچهای درشت خرد شده را اضافه میکنیم. میگذاریم جا بیفتد در انتها گشنیز را هم اضافه میکنیم .سوپ اماده است
لازم به ذکر است که این سوپ رامیتوان بامرغ هم درست کرد

طرز تهیه فلافل لبنانی

felafelفلافل یک نوع غذای لبنانی است که برای افراد گیاهخوار غذای مناسبی می باشد. این غذا به علت داشتن حبوبات به خصوص نخود، پروتئین را در حد کافی و نیاز بدن تامین می کند. نخود نیز مانند سایر حبوبات، فیبر بالایی دارد. فیبر محلول مانند یک برس زبر، سیستم گوارشی را پاک می کند. این نوع فیبر، گلوکز (قند) و کلسترول خون را کاهش می دهد. همچنین نیاز به انسولین را در افراد دیابتی کم می کند.

طرز تهیه فلافل لبنانی

۳۸۰ گرم باقلای خشک ( در صورت دلخواه)
۳۸۰ گرم نخود ترجیحا ٌ نخود را از قبل بگذاریم خیس بخورد و مرتب آبش را عوض کنید مهمترین نکته در فلافل نخود است
۲ حبه درشت سیر کوبیده
یک عدد درشت پیاز( ریز خرد شده)
۴ عدد بزرگ پیازچه( ریز خرد شده) به دلخواه
یک عدد( ریز خرد شود) فلفل سبز قلمی تند
یک قاشق غذاخوری بیکینگ پودر
۳ قاشق غذاخوری آرد
یک فنجان جعفری خرد شده
یک قاشق مرباخوری پودر تخم گشنیز نیم کوب شده
۵/۱ قاشق مرباخوری پودر زیره سبز
گرمصاله مرغ و ماهی (که برای فلافل هم مورد استفاده قرار میگیرد)
به اندازه لازم نمک و فلفل
به اندازه لازم روغن برای سرخ کردن فلافل
طرز تهیه:
باقلا و نخود را که از قبل خیس کرده ایم . باقلا و نخودهای خیس خورده را پوست می کنیم یا خردکن برقی یا مولینکس به طور کامل خرد می کنیم. سپس سیر، پیاز، پیازچه و بقیه مواد را اضافه کرده و دوباره له می کنیم تا نرم شود و می گذاریم یک ساعت الی ۵ ساعت بماند.
در آخر گلوله هایی به اندازه گردو از مخلوط این مواد بر می داریم و به صورت شامی های گردی در می آوریم. البته دستگاه فلافل در بازار موجود میباشد سپس در روغن فراوان سرخ می کنیم تا طلایی شود.

توجه:
– باقلا و نخود از شب قبل خیس شود.
– در تهیه این غذا می توان فقط از نخود استفاده کرد که در این صورت مقدار نخود دو برابر می شود.
طرز تهیه سس:
سس مخصوص (سه قاشق سس قرمز رو با یک ونیم قاشق سس سفید مخلوط کرده فلفل قرمز و پودر انبه را به آن اضافه میکنیم (توجه داشته باشید که پودر انبه اصلی تقریبا ٌ سفید رنگ است ) و بعد از مخلوط کردن سه قاشق غذاخوری آب تمر هندی(۱ قاشق تمر هندی رو دی این آب می ریزیم بعد از نیم ساعت حلش می کنیم و هسته ها و پوسته های تمر هندی رو می گیریم) رو داخل سسمون می ریزیم.

پاکورا هندی

pakoraیکی از دسرهای مورد علاقه هندی ها و پاکستانیها بود که با ساخت پالایشگاه آبادان و به واسطه مشغول شدن کارگران هندی و پاکستانی و ساکن شدن انها در آبادان به یک میان وعده محبوب دلچسب در کنار سمبوسه (ساموسه) تبدیل شد
آرد سفید یک چهارم لیوان
آرد بیسن (Baesen) سه چهارم لیوان که میتوانید از فروشگاه تهیه کنید
پیاز ریز شده ۲ عدد بزرگ
فلفل سبز تند ریز شده ۱ یا ۲ عدد به دلخواه
گشنیز ریز شده یک چهارم لیوان
تره به میزان کم
بیکینگ پودر ۱ قاشق مرباخوری
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
گرمصاله مرغ و ماهی(ادویه اصطلاح عامیانه) به مقدار دلخواه
فلفل قرمز به دلخواه
نمک به مقدار لازم
آب یک سوم لیوان
روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
طرز تهیه:
– آرد سفید، آرد بیسن ، بیکینگ پودر، نمک، زردچوبه و آب را با هم مخلوط کنید.
– پیاز ریز شده را با فلفل سبز تند مخلوط کرده و به مواد اضافه کنید. ( میتوانید سبزیجات را در میکس بریزید )سپس مواد را با قاشق هم بزنید.
– گشنیز، تره فرنگی ریز شده را به مواد اضافه کرده و هم بزنید.
مواد مخلوط شده را به مدت چند ساعت در ظرف نگاه داشته شود که خمیر به عمل آمده ترش کند و به اصطلاح ور بیاید
– از مواد به اندازه یک قاشق غذاخوری برداشته و به صورت گرد در ماهیتابه بریزید تا در روغن سرخ شود. بقیه مواد را به همین طریق سرخ کنید.
– پاکورا را به صورت گرم، همراه با سس فلفل یا سس گوجه فرنگی میل کنید.

بــــریانی هندی با گوشت بره

bryaniاین غذا یکی از غذاهای خوشمزه هندوستان است که میتونه برای مجالس شما جدید ,شیک و دلپسند باشه. بریانی ها جزو غذاهای اصلی و معروف هندوستان است که تنوع بسیار بسیار زیادی دارد میتوان گفت به تعداد شهرهای هند رسپی برای درست کردن این غذا وجود دارد .بریانی با انواع گوشتها و سبزیجات آماده میشود.و اما نکته جالب اینجاست که برای هر یک از گوشت بره یا مرغ یا ماهی ادویه مخصوص وجود دارد که طعم و بوی آن متفاوت از دیگری است.البته در کشورهای عربی نیز غذایی با همین نام و با کمی تفاوت در پخت وجود دارد ریشه کلمه بریانی از کلمه بریان فارسی گرفته شده است.

برای درست کردن آن با من همراه شوید:

مواد مورد نیاز:

۱-پیاز ۲ عدد بزرگ

۲-گوشت گوسفند ترجیحا با استخوان ۸۰۰ گرم تا ۱ کیلو

۳-برنج ترجیحا باسماتی ۳ ۱/۲ پیمانه تا ۴ پیمانه

۴-ادویه گرام ماصالا ۲ ق چ

۵-پودر هل ۱/۲ ق چ

۶-پودر فلفل قرمز ۱ ق چ تا ۲ ق چ بنا بر ذائقه

۷-پودر دارچین ۱/۲ ق چ

۸-زرد چوبه ۱ ق چ

۹-پودر زیره سبز ۱ ق چ

۱۰-سیر پوره شده ۲ ۱/۲ ق چ

۱۱-زنجفیل پوره شده ۲ ق چ

۱۲- گشنیز تازه خرد شده ۵ تا ۶ ق س

۱۳- فلفل سبز تند خرد شده یا فلفل شیرین ۱ تا ۲ ق س

۱۴ماست چکیده ۱ پیمانه

۱۵-زعفران دم کرده به میزان دلخواه

۱۶-رب گوجه فرنگی ۱ ق س

۱۷-نمک به میزان لازم

۱۸-کره و روغن به میزان لازم

برای آب جوش برای جوشاندن برنج:۳ عدد میخک – ۳ عدد هل درسته چوب دارچین

یک تکه

طرز تهیه:

ابتدا برنج را بشویید(اگر از باسماتی استفاده میکنید برای از بین رفتن بوی آن ۵ دقیقه با آب خیلی گرم بشویید من این روش را استفاده میکنم و تقریبا تمام بوی باسماتی از بین می رود و بعد ۳۰ دقیقه خیس کنید) و ۳۰ دقیقه آن را خیس کنید.

در این فاصله ۱ عدد پیاز را پیاز داغ طلایی درست کنید و کنار بگذارید.پیاز دیگر را در یک ماهیتابه با مخلوط روعن و کره تقریبا زیاد سرخ کنید تا طلایی رنگ شود.سیر,زنجفیل,تکه های گوشت,پودر هل,پودر دارچین, پودرزیره سبز,ادویه گرام ماصالا,پودر فلفل قرمز و زرد چوبه را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.وقتی بوی ادویه به مشامتان رسید رب را هم اضافه کنید و با این مواد سرخ کنید.بعد این مرحله ماست چکیده را اضافه کنید و بگذارید گوشت بپزد. اگر فکر میکنید گوشت شما دیر پز است ۱ پیمانه آب اضافه کنید.باید آب مواد کاملا تمام شود و یک مایه سس مانند در قابلمه بماند.

برای درست کردن برنج در یک قابلمه آب بریزید میخک , هل سبز درسته و چوب دارچین را به آن اضافه کنید و بگذارید جوش بی آید. بعد از جوش امدن آب برنج را بریزید و در زمان مناسب آن را آبکش کنید(برنج ایرانی را دان تر از همیشه بردارید).کف قابلمه را کمی روغن مایع بریزید و نان یا سیب زمینی ته آن بگذارید.بعد مواد را لا به لای برنج( مثل لوبیا پلو) ریخته و روی هر لایه پیاز داغ و گشنیز خرد شده بریزید اگر بخواهید غذا تند تر شود فلفل های سبز را ریز کنید و به هر لایه اضافه کنید.سپس زمان دهید تا برنج خوب دم بکشد.(در هندوستان با آب و آرد خمیر دست می کنند ودور لبه قابلمه می گذارند و سپس در را روی خمیر میگذارند به این ترتیب بخار کامل درون قابلمه میماند و خوب دم میکشد) بعد از دم کشیدن برنج را در ظرف مناسب بکشید و روی آن را با برگ گشنیز درسته تزیین کنید و در صورت تمایل میتوانید از فلفل سبز ریز خرد شده هم استفاده کنید. ادویه های درسته ای را که در آب برنج ریخته بودید هم میتوانید در هنگام ابکش کردن جدا کرده و دور بیاندازید و هم در صورت تمایل میتوانید در داخل برنج با مواد دیگر بگذارید دم بکشد و با همان هم سرو کنید.

باید توجه کنید این غذا تند ,چرب و بر ادویه است اگر بخواهید میتوانید از فلفل آن و روغن آن کم کنید.

در بعضی از مناطق هند روی برنج را با رنگ قرمز خوراکی یا گاهی با آب سبزیجات که به رنگ سبز است تزیین میکنند.شما میتوانید با زعفران تزیین کنید

بریانی هندی با مرغ

chickbryaniمواد لازم برای مایه بریانی:

۴ قاشق سوپخوری روغن نباتی یا کره آب شده

۴ سیب زمینی کوچک، پوست کنده، نصف شده

۲ پیاز بزرگ، بخوبی خرد شده

۲ بوته سیر، خرد شده

۱ قاشق سوپخوری ریشه زنجبیل تازه خرد شده

نیم قاشق چایخوری پودر فلفل

نیم قاشق چایخوری فلفل سیاه

نیم قاشق چایخوری زردچوبه

۱ قاشق چایخوری زیره

۱ قاشق چایخوری نمک

۲ گوجه فرنگی متوسط،پوست جدا شده و خرد شده

۲ قاشق غذاخوری ماست کم چرب

۲ قاشق سوپخوری برگ تازه نعناع خرد شده

نیم قاشق سوپخوری هل پودرشده

یک چوب دارچین به اندازه ۲ اینچ

۱/۵کیلوگرم گوشت مرغ پوست کنده شده، بدون استخوان، که به قطعات کوچک و ضخیم خرد شده باشد

برای طبخ برنج:

۲/۵ قاشق سوپخوری روغن نباتی

یک پیاز بزرگ، خرد شده

کمی پودر زعفران

هل به اندازه دو غلاف ۱

چوب دارچین به اندازه یک اینچ

نیم قاشق چایخوری زنجبیل

نیم کیلو برنج باسماتی

۴ فنجان سس مرغ (منظور مایعی است که بعد از آب پز کردن مرغ به دست می آید)

۱/۵ قاشق چایخوری نمک

روش پخت:

۱- در یک ظرف بزرگ ۲ قاشق سوپخوری روغن نباتی یا کره آب کرده را ریخته و سیب زمینی را سرخ کنید تا قهوه ای شود و از ظرف درآورید. ۲ قاشق بعدی روغن را اضافه کرده و پیاز را با سیر و زنجبیل سرخ کنید تا پیاز نرم و طلایی شود. ادویه، فلفل، زردچوبه، زیره و نمک و گوجه ها را اضافه کنید. در هنگام سرخ شدن به مدت ۵ دقیقه دائما مواد را هم بزنید. ماست، نعناع، هل و دارچین و گرام صالا پلویی را بیفزایید. روی ظرف رو پوشانده و حرارت را کم کنید، گاهی آن را هم بزنید تا زمانی که گوجه ها پخته و پالپ شود. اگر مخلوط به نظر خشک آمد در هنگام پخت کمی آب جوشیده اضافه کنید تا به ظرف نچسبد.

۲- وقتی مخلوط به حالت غلیظ و روان درآمد، مرغ ها را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط روی آن را بپوشاند. درب ظرف را گذاشته و روی حرارت خیلی کم بگذارید تا بپزد تا وقتی مرغ ترد شود، زمان لازم بین ۳۵ تا ۴۵ دقیقه است. وقتی زمان تمام شود باید آب خیلی کمی از مخلوط مانده باشد. اگر لازم باشد باید درب ظرف را بردارید تا چند دقیقه آب اضافی بخار شود.

۳- برنج را بخوبی بشویید و در آبکش بگذارید تا کاملاً آبش خارج شود.

۴- در یک ظرف بزرگ، روغن نباتی ریخته و پیازها را سرخ کنید تا طلایی شود. زعفران، گرامصاله پلویی و هل و برنج را اضافه کنید. مرتبا هم بزنید تا زمانی که برنج با مواد خوب مخلوط شود. در یک قابلمه متوسط، سس مرغ و نمک را ریخته و حرارت دهید. زمانی که مخلوط خوب داغ شد روی برنج بریزید و خوب هم بزنید. مخلوط آماده شده با مرغ را و سیب زمینی را اضافه کنید و به آرامی با برنج مخلوط کنید. همه را با هم در قابلمه ریخته و در آن را کاملاً بپوشانید و حرارت را خیلی کم کنید تا برای ۲۰ دقیقه دم کنید.

دال عدس

daladsآماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه
مواد اولیه : برای ۴ نفر
عدس ۲۰۰ گرم (قرمز)
پیاز ۱ عدد (خرد شده)
سیب‌زمینی ۱ عدد
سیر ۱ بوته کوچک (له شده)
رب‌گوجه‌فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
آب ۱/۵ لیوان
تمرهندی ۱ لیوان (عصاره)
نمک به میزان لازم
فلفل قرمز به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
دال در زبان هندی به معنای حبوبات است که انواع متنوعی از آن در هند وجود دارد.در ایران عدس قرمز به دال عدس معروف است که اصطلاح غلطی است. در هند به انواع خوراکی‌هایی که با حبوبات مختلف تهیه می‌شود، دال می‌گویند که غذای اکثر مردم هند است.البته در ایران به غذای ترکیه ای سوپ عدس قرمز هم دال عدس میگویند که غلط است!
طرز تهیه:
ابتدا پیاز را همراه با کمی روغن در تابه خوب تفت می‌دهیم تا طلایی رنگ شود. سپس زردچوبه، گرمصاله مرغ و ماهی ،نمک، فلفل، سیر له شده را به آن افزوده و خوب مواد را تفت می‌دهیم. رب‌گوجه‌فرنگی را نیز اضافه می‌کنیم و پس از ۳۰ ثانیه تابه را از روی حرارت برمی‌داریم.
درون قابلمه‌ای عدس شسته شده، سیب‌زمینی نگینی شده و آب ریخته، روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و می‌گذاریم برای۲۰ دقیقه عدس کاملاً پخته شود. پس از این مدت پیاز تفت داده شده را همراه با عصاره تمرهندی (ترجیحا تمر هندی ستاره را استفاده کنید چون نمک ندارد) به مخلوط درون قابلمه افزوده و آن را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا کاملاً جا بیفتد؛ این خورش همراه با پلو سرو می‌شود.
نکات:
۱) عدس قرمز هنگام پخت تقریباً دو برابر می‌‌شود.
۲)برای تهیه عصاره تمر هندی آن را در آب جوش ریخته و خوب چنگ بزنید تا گوشت و هسته جدا شود سپس آن را از صافی رد کنید و چند بار داخل آب ریخته و تکرار کنید تا کاملا عصاره آن گرفته شود البته برای هر بسیته تمر هندی متوسط تقریبا یک لیوان آب جوش لازم است.
۳)بهتر است این غذا را به صورت تند مصرف کنید.

خورش بامیه

bamiyeمواد لازم برای شش نفر
بامیه ریز یک و نیم کیلوگرم
گوشت خورشی ۵۰۰ گرم

گوجه فرنگی یک کیلو (یا رب گوجه فرنگی؛ ۳ قاشق غذاخوری)
تمبر هندی ۳۰۰ گرم (یک بسته)
پیاز بزرگ ۲ عدد
سیر یک بوته
زردچوبه ۲ قاشق مرباخوری
کاری خورشتی یک قاشق مرباخوری
فلفل یک دوم قاشق مرباخوری
روغن مایع به مقدار لازم
روش تهیه
۱- ابتدا تمبر هندی را در کاسه مناسب ریخته، روی آن آب کتری سرد شده بریزید؛ آن را بار گذاشته و اجازه دهید تا خیس بخورد.سپس پیازها را پوست گرفته و بعد از شستن به صورت خلالی خرد کنید. گوشت خرد شده را هم بشویید و داخل سبدی بریزید و اجازه دهید تا آب اضافی آن خارج شود. در این فاصله بوته‌ی سیر را داخل کاسه‌ای حاوی آب سرد خیس کنید.
۲- در یک قابلمه‌ی مناسب مقداری روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید. بعد از داغ شدن روغن، پیاز را داخل روغن ریخته و اجازه دهید تا طلایی شود. حالا زرد چوبه را به آن اضافه کرده و بعد از تفت دادن، تکه‌های گوشت را بیندازید و همراه با پیاز تفت دهید.
۳- سیرها را پوست گرفته، به همراه زردچوبه و فلفل و کاری خورشتی را که از فروشگاه تهیه کرده اید توسط هاون بکوبید و سپس آن را داخل گوشت در حال سرخ شدن بریزید و با آن تفت دهید. حالا گوجه فرنگی‌ها را رنده کرده، داخل قابلمه بیفزایید تا همراه گوشت کمی سرخ شوند. بعد یک لیوان آب جوشیده سرد شده را داخل قابلمه بریزید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا گوشت پخته شود.
نکته
اگر می‌خواهید از رب استفاده کنید، ابتدا رب را در روغن گوشت تفت داده و سپس یک و نیم لیوان آب اضافه کنید.
۴- در این فاصله بامیه‌ها را شسته و برای آن که له نشود، آن‌ها را به صورت کله قندی برش دهید. بعد از آن که گوشت پخته شد، بامیه‌ها را داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا همراه گوشت و سیر و پیاز و گوجه فرنگی یا رب کمی بپزد.
۵- در مراحل آخر پخت، تمر هندی را از صافی عبور دهید و شیره‌ی صاف شده را داخل قابلمه بریزید و بعد از آن که خورش جا افتاد، شعله را خاموش کنید.
نکته ۱: با توجه به این که اگر تمر هندی شور است از صاف کردن نمک در مرحله‌ی اول پخت جلوگیری کنید.
نکته ۲: از تمر هندی‌ای استفاده کنید که رنگ آن روشن باشد در غیر این صورت رنگ خورش تیره می‌شود.
نکته ۳: این خورش نباید خیلی آبکی باشد؛ پس، از اضافه کردن آب زیاد خودداری کنید.

چپاتی

chapatiیک نوع نان هندی است ، که در کل کشور هند شناخته شده است.این نوع نان نیازی به خمیر مایع و ور آمدن ندارد و اکثرا از آرد گندم تهیه می شود. چپاتی با انواع غذاهای گیاهی خورده می شود و هر روز یا در هر وعده غذایی در خانه توسط زنان پخته می شود و نان، گرم به همره غذا سرو می شود.این نان را اکثرا زنان هندی در خانه آماده می کنند.برای پختن این نان از نوع خاصی ظرف که به آن تاوا(Tava) می گویند استفاده می شود.

طرز تهیه :

آرد گندم …………………. ۱ پیمانه

نمگ ……………………… نصف قاشق چایخوری

آب ولرم ………………….. به اندازه ای که خمیر به دست نچشبد

روغن مایع ………………. یک قاشق سوپخوری

کره ………………………. یک قاشق سوپخوری

در یک کاسه آرد و نمک را باهم مخلوط می کنیم.روغن مایع را به آرد اضافه می کنیم و به کمک دست مواد را با هم مخلوط می کنیم.آب ولرم را کم کم به آرد اضافه می کنیم تا اندازه ای که خمیر به دست نچسبد.مواد را رول می کنیم و با دستمالی روی آن را می پوشانیم .به مدت نیم ساعت خمیر را در جای گرم قرار می دهیم.بعد از نیم ساعت ظرف مخصوص برای پختن چپاتی را روی حرارت ملایم می گذاریم تا ظرف خوب گرم شود. از خمیر گلوله ای به اندازه گردوی درشت جدا می کنیم.بین دو کفه دست به شکل توپ یکدست شکل می دهیم.در یک جای صاف به کمک وردنه خمیر را به شکل دایره ای به قطر ۱۳ سانتیمتر باز می کنیم.سپس خمیری که به شکل دایره باز کردیم را به شکل یک نیم دایره تا می کنیم.مجددا نیم دایره را به شکل ربع دایره تا می کنیم.دوباره خمیر به شکل یک چهارم دایره را به کمک وردنه به شکل دایره ای به قطر ۱۵ سانتیمتر باز می کنیم.خمیر را روی ظرف برای پختن پهن می کنیم.وقتی اولین لکه های قهوه ای رنگ روی نان ظاهر شد به کمک دستمالی ضربه ای به مرکز نان می زنیم.به مدت ۱۰ الی ۱۵ ثانیه رویه نان را می پزیم ،سپس نان را بر می گردانیم تا رویه دیگر آن نیز به مدت ۱۰ الی ۱۵ ثانیه پخته شود.سپس نان را بین دستمال تمیزی می گذاریم.و با مقدار کمی کره رویه نان را چرب می کنیم.نان را گرم به همراه غذا سرو می کنیم.

Kaccha Kheema Kofta Curry

اصل این غذا برای شهر حیدر آباد هند است.

طرز تهیه برای ۵ الی ۶ نفر

گوشت چرخ کرده ……………….. ۲۵۰ گرم

زنجبیل رنده شده ………………. ۱ قاشق چایخوری

سیر رنده شده ………………….. ۱ قاشق چایخوری

فلفل سبز ………………………… ۳ عدد (ریز خرد می کنیم)

برگ گشنیز ریز خرد شده ………. ۳ قاشق سوپخوری

برگ نعناع ریز خرد شده ………… ۲ قاشق سوپخوری

روغن مایع ……………………….. ۳ قاشق سوپخوری

پودر نارگیل ……………………….. ۲ قاشق سوپخوری

دانه خشخاش ……………………. ۲ قاشق سوپخوری

پیاز …………………………………. ۲ عدد (ریز خرد می کنیم)

ماست …………………………….. ۴ قاشق سوپخوری

گرم ماسالا ……………………….. ۱ قاشق چایخوری

زردچوبه …………………………… ۲/۱ قاشق چایخوری

پودر فلفل قرمز …………………… نصف قاشق چایخوری

نمک به میزان لازم

آب ………………………………… ۲ پیمانه

لیمو ………………………………. ۱ عدد

برای درست کردن کوفته ها ، ابتدا در یک کاسه گوشت چرخ کرده را با نصف مقدار فلفل سبز ریز خرد شده ، نصف پودر گرم ماسالا ، زردچوبه ، نصف مقدار از سیر و زنجبیل رنده شده ، نصف برگ گشنیز و نصف برگ نعناع و مقداری نمک خوب مخلوط می کنیم.از مخلوط گوشت به اندازه یک لیمو جدا می کنیم و به کمک دست که قبلا برای اینکه گوشت به دست نچسبد خیسش کردیم ، گوشت را به شکل توپ درست می کنیم.همه گوشت را به آن شکل درست می کنیم و در یک سینی می چینیم.برای درست کردن سس جهت پختن کوفته ها ، در یک ماهیتابه ۱ قاشق روغن را گرم می کنیم .ابتدا پودر نارگیل رو چند ثانیه در روغن تفت می دیم و بعد دانه های خشخاش رو به پودر نارگیل اضافه می کنیم و مجددا چند ثانیه تفت می دیم.دوباره ۱ قاشق روغن مایع به ماهیتابه اضافه می کنیم و پیازهای خرد شده را تا وقتی که رنگ آنها طلایی بشه سرخ می کنیم.وقتی پیاز ها سرخ شدند و سرد شدند ، آنها را در به کمک ماشین غذاساز به حالت پوره آماده می کنیم.در یک قابلمه ۱ قاشق روغن اضافه می کنیم و پیاز له شده را در قابلمه میریزیم و کمی تفت می دیم.بقیه سیر ، زنجبیل ، فلفل سبز ، پودر فلفل قرمز مقداری نمک ، ماست را نیز به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم و همه مواد را هم می زنیم.۲ پیمانه آب را اضافه می کنیم وقتی آب به جوش آمد کوفته ها را در قابلمه قرار می دیم و به مدت ۲۰ دقیقه آنها را می پزیم.سپس بقیه گرم ماسالا ، گشنیز و نعناع را اضافه می کنیم و دوباره کوفته ها رو به مدت ۱۰ دقیقه می پزیم.وقتی کوفته ها خوب پختند مقداری آبلیمو به آنها اضافه می کنیم و غذا را گرم با نان یا برنج ساده میل می کنیم. بعد از پختن کوفته ها آب خیلی کمی در ته قابلمه باقی میمونه .برای خوشمزه شدن غذا میتونید از کره به جای روغن استفاده بکنید.

ماهی حشو

fishhashooبا انتخاب یک غذای سنتی, لذت یک غذای خوب از سواحل جنوب ایران را به مهمان‌های سفره‌تان بدهید.
مناسب برای :۴ نفر
زمان آماده سازی : کمتر از ۱ ساعت
ماهی حشو غذایی آبادانی است که با ماهی صبور درست می‌شود و بسیار لذیذ است.
بهترین نوع ماهی صبور متعلق به ناحیه بهمنشیر آبادان است.
این غذا در گذشته در تنور درست می‌شده، البته در صورت امکان در آبادان هنوز هم به صورت سنتی و در تنور درست می‌شود؛ ولی اگر تنور نداشتید روی زغال هم می‌توانید آن را درست کنید ولی حتماً باید ماهی با زغال حدود ۱۲ سانتیمتر فاصله داشته باشد. هدف از این کار، خوشمزه شدن ماهی و جلوگیری از سوختن گوشت آن است.
مخلوطی از سبزیجات که روی شکم ماهی می‌گذارند را به زبان محلی ” حشو ” می‌گویند.
چند نکته :
در انتخاب ماهی صبور دقت کنید که ماهی‌ نه زیاد کوچک باشند و نه زیاد بزرگ (چون کوچک آن، زیاد خار دارد و بزرگ‌ها هم خوب پخته نمی‌شوند. (مغز پخت نمی‌شوند))
ماهی صبور بهتر است نر باشد (ماده شکم پف کرده دارد) و تازه؛ ماهی تازه پوست براق و متمایل به طلایی دارد.
ماهی صبور را سرخ نکنید با این کار بوی تا مدت‌ها در خانه باقی می‌ماند.
شنبلیله را زیاد سرخ نکنید تا تلخ نشود. مراقب باشید تمر هندی‌تان هم شور نباشد.
مواد لازم:
عصاره تمبر هندی ( تمر ستاره الهلال یکی از محصولات حاج محمد بوده که بدون نمک و هسته میباشد)
½ پیمانه
ماهی‌ صبور
۲ عدد
پیاز متوسط
۲ عدد
گوجه‌فرنگی‌(دلخواه)
۲ عدد
سیر
۱ حبه
گشنیز
۲۵۰ گرم
شنبلیله
۷۰ گرم
فلفل
به مقدار لازم
نمک
به مقدار لازم
طرز تهیه:
گوجه فرنگی را رنده می‌کنیم. البته به جای آن می‌توانید از رب گوجه فرنگی نیز استفاده کنید.(البته اگر دوست داشتید)
ابتدا داخل‌ شکم‌ ماهی‌ را تمیز می‌کنیم و می‌شوییم.
فلس‌ ماهی‌ را لازم نیست جدا کنیم.
شکم ماهی را کاملا باز کرده و صاف می‌کنیم .‌
گشنیز و شنبلیله را خوب خرد می‌کنیم.
تمبر هندی را در مقداری آب‌جوش حل می‌کنیم و از صافی رد می‌کنیم. مایع بدست آمده عصاره تمبر است که می‌توانید برای تهیه انواع غذاها استفاده کنید.
پیاز را کمی سرخ کرده, سپس سیر و گشنیز خرد شده را به آن اضافه می کنیم, وقتی خوب تفت خوردند شنبلیله خردشده را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم و نمک و فلفل می‌زنیم.و به میزان دلخواه
(گرمصاله مرغ و ماهی ) توجه کنید که اگر شنبلیله را زیاد سرخ کنید تلخ می شود.
در نهایت عصاره تمبر هندی و گوجه فرنگی رنده شده را اضافه کرده و هم می زنیم.
مخلوط به دست آمده را روی شکم ماهی ها می‌گذاریم.
سپس‌ ماهی‌ها را شکم باز شده و رو به بالا داخل‌ توری‌ ‌قرار داده‌ و آن‌ را روی زغال کباب‌ می‌کنیم‌ یا می‌توانیم‌ آنها را درون‌ فر گذاشته‌ و کباب کنیم.

قلیه ماهی

ghaliyehطرز تهیه قلیه ماهی
یک کیلو( شوریده- سنگسر- هامور) ماهی پوست گرفته و پاک شده
یک بوته سیر
۳۰۰ گرم سبزی( گشنیز و شنبلیله)
یک بسته تمرهندی
یک عدد متوسط پیاز
به قدر دلخواه زردچوبه و نمک
یک قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
یک قاشق غذا خوری و یا یک فنجان آب گوجه فرنگی رب گوجه فرنگی به دلخواه

روش تهیه :
ماهی را به اندازه ی تکه های ۴×۴ سانتی متر خُرد کرده و می شوییم . ماهی که برای قلیه ماهی استفاده می کنیم بایستی بدون استخوان باشد. به همین دلیل ماهی های : شوریده- سنگسر- هامور و حلوا سیاه برای تهیه این غذا مناسب هستند. سبزی این خورشت شامل شنبلیله و گشنیز، هر کدام یه میزان ۱۵۰ گرم می باشد. پیاز خرد شده را با ۳ قاشق سوپخوری روغن، کمی تفت می دهیم. سپس سیر و شنبلیله و گشنیز خرد شده، را با آن کمی تفت می دهیم. ماهی را با کمی زردچوبه و نمک و گرمصاله مخصوص مرغ ماهی که از فروشگاه ما تهیه کردید، به همراه سبزی ها تفت می دهیم. بعد شیره تمرهندی و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و قلیه ماهی را با شعله ملایم به مدت ۳۰ دقیقه می پزیم. غذا آماده ی سرو است.
نکات تغذیه ای :این خورشت ، یک غذای محلی خوشمزه و برای نواحی خوزستان است. به علت دارا بودن سبزی و سیر، غذای خوش طعم و خوش رنگی است. ترشی این غذا بوسیله تمرهندی تأمین می شود.همچنین در تهیه این خورش به جای گوشت قرمز از ماهی استفاده شده است که نه تنها ضرری ندارد ، بلکه دارای فواید بسیاری است. کسانی که دارای چربی خون بالا و یا ناراحتی قلبی هستند، می توانند از این خورشت استفاده کنند ولی به شرط آنکه مواد با مقدار کمی روغن و برای مدت کوتاهی تفت داده شوند

حق نشر - فروشگاه *حاج محمد جلالی* - تمامی کالاهای این فروشگاه، حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران است. طراحی و توسعه: گروه انفورماتیک فروشگاه حاج محمد جلالی